Пуиг е първата медалистка в Рио при жените



12-08-2016 21:37 | Любомир Тодоров

Моника Пуиг продължава да твори чудеса. Младата пуерториканка е първата финалистка и съответно първата сигурна медалистка от олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

Тя победи Петра Квитова с 6:4, 1:6, 6:3 след час и 52 минути игра на Централния корт. Така Пуиг стана първата жена от Пуерто Рико, която взема олимпийско отличие.

Чешката левичарка започна устремно и поведе с 3:0. Американката върна пробива за 2:3, а после направи й още един - при това на нула - за 5:4. След това с лекота затвори сета.

Във втория Квитова беше категорична и след като тръгна с 5:0 лесно изравни частите. Това беше първи загубен сет за съперничката й в турнира.

В първите седем гейма на решителния сет двете тенисистки си размениха по два брейка. Сценарият беше: пробив на Моника, рибрейк на Петра. В осмия Пуиг направи третия си брейк за 5:3 и след това сервира успешно за спечелване на срещата. Победителката се разрида след последната точка и изпрати десетки въздушни целувки към публиката, която е подкрепяше бурно.

За да донесе първата олимпийска титла на Пуерто Рико Моника Пуиг ще трябва да се справи и със спечелилата мача между Ангелик Кербер и Мадисън Кийс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини