Надал загуби сет, но е на полуфинал с Дел Потро



12-08-2016 23:08 | Любомир Тодоров

Третият поставен Рафаел Надал стигна до полуфиналите на олимпийския тенис турнир в Рио де Жанейро на единично. Там го очаква Хуан Мартин дел Потро.

Шампионът от Пекин 2008 се наложи над представителя на домакините Томас Белучи в двучасов мач между левичари с 2:6, 6:4, 6:2.

Тенисистът от Сао Пауло беше подкрепян от сънародниците си като на футболен мач. Това видимо смути Рафа и той допусна ранен пробив за 1:2. Това вдъхнови 52-ия в ранглистата Белучи, който продължи да играе агресивно и изобретателно. Това доведе до втори брейк за 5:2. След това бразилецът поведе с 40:15 и затвори сета при първата възможност с ас. Той продължи 32 минути и бе първият спечелен от Томас в шестия му мач срещу испанеца и първи загубен от съперника в турнира.

Във втория сет Надал си възвърна увреността. В четвъртия гейм той поведе с 40:0 при сервис на Белучи, но съперникът успя да стигне до дюс. При четвъртата си възможност Рафа обаче пласира отличен минаващ удар и проби. При 5:3 ибериецът беше на линията за подаване, за да изравни сетовете. Но бразилецът поведе с 40:0 и върна брейка при втория си шанс с неспасяем ретур. Още в следващия гейм обаче носителят на 14 титли от Големия шлем стигна до 40:15 и затвори сета веднага с хубав минаващ удар.

В заключителната част Надал доминираше и стигна до брейк на нула, с който поведе с 3:1. След това, макар и трудно, испанецът затвърди. При 5:2 Рафа направи втори пробив, след топка в мрежата на Белучи и така приключи срещата.

Левичарят от Манакор записа 20 печеливши удари и 25 непредизвикани грешки.

На полуфинала Надал очаква Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът победи Роберто Баутиста Агут от Испания със 7:5, 7:6(4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини