Дел Потро: Сребърният медал е като златен за мен



15-08-2016 11:43 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро напусна олимпийския турнир със сребърен медал, след като отстъпи с 1:3 сета на финала пред Анди Мъри. За снажния аржентинец това е втори олимпийски медал на единично след бронза в Лондон преди 4 години. Въпреки поражението от Мъри, шампионът от US Open 2009 далеч не беше разочарован от представянето си в Рио.

„Ще помня този момент до края на живота си”, каза Дел Потро на пресконференция след финала. „В началото на турнира изобщо не съм предполагал, че мога да стигна до последния мач. Това е много повече, отколкото съм искал, това е сбъдната мечта. Спечелих сребърен медал, който за мен е като златен. Не мога да повярвам, че ще се прибера в родината ми с още един медал”, коментира Дел Потро.

Седмицата за аржентинеца беше невероятна. В първи кръг в Рио той успя да победи световния №1 Новак Джокович, а няколко дни след това на полуфиналите се справи и с олимпийския шампион от Пекин 2009 Рафаел Надал.

„Не мога да опиша как се чувствам в момента. Публиката ми помогна много, накара ме да тичам през цялото време, да се опитвам да ударя още една и още една топка. Не се предадох до последно благодарение на феновете. Видях много аржентинци, които бяха дошли да ме подкрепят. Моята държава беше зад мен и пред малкия екран. Чувствах всички тези неща на корта. Точно заради това се опитах да не се предам и да се боря до самия край”, каза още Дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини