Федерер показа класа и чака Надал в Абу Даби



31-12-2010 15:15 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е първият финалист на демонстративния турнир в Абу Даби. Швейцарецът обърна Робин Сьодерлинг след 6:7, 6:3, 6:3 и за първи път ще играе финал в тази надпревара.

Така Федерер взе реванш от Сьодерлинг за единствената си загуба от него в 16 мача между тях. Тя дойде преди година, тъкмо в полуфиналите на турнира в Абу Даби.

В протечението на трите сета Федерер показа много добра игра и не допусна нито един пробив. В първия сет победител излезе Сьодерлинг, който измъкна решителния тайбрек.

Още с началото на втората част ФедЕкспрес даде да се разбере, че иска да бъде на финал и изравни резултата след 6:3, макар Сьодерлинг до последно да се бореше.

Решителният трети сет бе сравнително равностоен до 3:3. От този момент нататък Федерер вдигна нивото си и приключи срещата в своя полза. Разбира се последната точка бе постигната по шампионски - с ас.

"Винаги е хубаво да спечелиш. Играх добре, много добре. Дори не бях пробит за три сета. Измъкнах тежкия втори сет и след това спечелих в третия. Сянката падна на корта и това ни помогна да покажем по-добра игра.

"Надявам се утре да изиграя още един силен мач. Нямахме много време за почивка, но сега сме готови за новите неща, които ни чакат. Отиваме в Доха и след това на Australian Open. Очаквам силен сезон," коментира Роджър след срещата.

 

В другия полуфинал Рафаел Надал ще се изправи срещу Томаш Бердих. Наградният фонд в Абу Даби е 250 хиляди долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини