Дона Векич с първа победа от половин година насам



16-08-2016 13:37 | Станко Димов

Преминалата през квалификациите Дона Векич сложи край на серия от 6 месеца без победа в основна схема и надви с 6:4, 6:2 финалистката от 2014 година Ана Иванович на старта на турнира на твърди кортове в Синсинати, Охайо.

„Много съм щастлива – изиграх страхотни три двубоя (два в квалификациите) и вече съм във втори кръг”, каза след успеха Векич, която миналата година придоби популярност покрай връзката си със Стан Вавринка.

Агресивният форхенд на хърватката създаде сериозни проблеми на Иванович и началото определено беше за Векич – 5:1 гейма. Бившата №1 в света успя да върне един от пробивите, но така и не изчисти грешките в играта и в крайна сметка сетът отиде на сметката на хърватката – 6:4.

И през втората част Векич успя да поведе с 5:1, след което затвори мача с успех с 6:2.

„Играла съм с нея преди и знаех какво да очаквам. Тази вечер показах най-добрия си тенис и това беше достатъчно, за да победя. Щастлива съм”, каза още Векич.

С успеха Векич сложи край на серията от 6 месеца без победа в основна схема на турнир от календара на WTA. За последно 20-годишната тенисистка бе записала успех през февруари в Доха.

Във втори кръг в Синсинати Векич ще се изправи срещу първата ракета на Великобритания Йохана Конта, която се намира в отлична форма и заема рекордното за нея 13-о място в ранглистата.

„Ще изляза на корта и ще се опитам да запазя нивото си. Надявам се, че това ще бъде достатъчно, за да победя”, каза Векич относно предстоящия дуел с поставената под №я10 в схемата британка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини