Надал играл с възпалени китка и рамо



19-08-2016 10:43 | Tennis24.bg

Загубата на Рафаел Надал на Мастърс турнира в Синсинати бе очаквана за много специалисти. Бившият номер едно отстъпи пред хърватския тийнейджър Борна Чорич с 1:6, 3:6.

Оказа се, че физическите и психическите усилия в последните няколко седмици са му дошли в повече и той не е способен да се раздаде на 100%.

„Не съм в идеално състояние за турнири. Преди една седмица се върнах на корта. Нормално е да се върна бавничко, но Олимпийските игри не позволиха това. Сега си плащам“, каза Рафа. Той се оплака, че е много уморен. „Не мислех да се отказвам срещу Чорич. Болеше малко, но не чак толкова, че да се откажа. Рамото и китката ми са възпалени и различните топки в Синсинати в сравнение с Рио не помагат особено“, допълни испанецът. Той обяви, че ще си даде няколко дни почивка преди да се върне на корта. „Имам нужда да се адаптирам към новите топки. Сигурно се питате защо играх в Синсинати. Не исках да се връщам у дома. Стоях си у дома достатъчно в последните 3 месеца“, каза още Рафа.

Чорич пък отдаде значимото на Надал в Twitter: “Победих един от най-добрите в историята! Надявам се Рафа Надал скоро да се оправи. Той показа какво е големият шампион и игра до последно“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини