Държавните шампиони с победи в Панагюрище



25-08-2016 12:34 | Tennis24.bg

Националният ни шампион по тенис на маса при мъжете Теодор Александров, постигна убедителна победа в първия си мач от квалификациите на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се провежда в град Панагюрище от 24 до 28 август.

Александров надделя над Ким Минхо от Република Корея с 4-2 гейма, а Красимира Йовкова (на снимката), национален шампион на България при жените, постигна заслужена победа над Ивона Баскарад от Босна и Херцеговина, също с 4-2.

Изключителна игра показа и националната ни състезателка Анелия Карова която след драматичен финален гейм победи Айхика Мукрджи от Индия с 4-3 гейма. В първите си мачове от квалификационните кръгове победа постигна също и Кирил Попов (на снимката долу), четвъртфиналист от миналогодишното издание на турнира.

Програмата на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open продължава днес с последните квалификационни мачове при мъже и жени двойки и сингъл, както и с квалификациите при младежите до 21 години. Квалификациите за място в основната схема на турнира приключват днес след 20:30 часа, когато ще бъдат ясни имената на всички класирали се за следвщата фаза на състезанието.

Отново днес, от 18:00 часа в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище ще се проведе и официалната церемония по откриването на турнира, а от 16:00 часа в Градския парк ще се проведе поредното издание на Детската тенис академия Асарел България Оупън. По този повод организаторите на турнира обявяват вход свободен в залата след 12:00 часа до края на състезателния ден.
Кирил Попов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини