Ноле: Надявам се в понеделник да мога да удрям бекхенд



27-08-2016 09:53 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович обяви, че е готов за защита на титлата от Откритото първенство на Съединените щати. Той призна, че контузия на лявата китка няколко дни преди началото на Олимпийските игри му е попречила на подготовката.

"Направих всичко по силите ми, за да бъда близо до стоте процента по време на турнира или поне в началото му. Чувствам се по-добре и въпреки, че не проведох идеалната подготовка за US Open, се надявам в понеделник да мога да удрям бекхенд", заяви Ноле.

В първия кръг в Ню Йорк сърбинът се изправя срещу Йежи Янович. Полякът е достигал до №14 в ранглистата и беше полуфиналист на Уимбълдън през 2013 година.

"Понякога това, което трябва на един спортист е време за пълно оздравяване. Но защото US Open е зад ъгъла, нямам много време и затова ще импровизирам, за да бъда готов", добави Джокович.

Той е на мнение, че прави "феноменален сезон" и е оптимист за предстоящия турнир. Самочувствието на 29-годишния белградчанин било високо и той си пожелавал само да бъде здрав и да играе по начина, по който искал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини