Параолимпиецът Коджабашев: Държавата омаловажава труда ни, подиграва ни се



28-08-2016 14:18 | Tennis24.bg

Шампионът по тенис на маса от световните игри за хора с увреждания от 2015 г. Денислав Коджабашев се изказа остро против спортния министър Красен Кралев. Причината – решението на ММС да премира с 50 000 лв. всеки спортист, който получи златен медал от Параолимпийските игри в Рио. Сумата е точно 5 пъти по-малка от обещаните 250 000 лв. за злато на приключилите преди дни игри.

Коджабашев твърди, че е чакал 8 месеца, за да получи наградата си за среброто от европейското първенство. Той също така каза, че е получил „0 лева” за спечеления златен медал на Световните игри в Сочи.

Предлагаме на вашето внимание, без редакторска намеса, цялото обръщение на Коджабашев в профила му във „Фейсбук”.

„Уважаеми г-н Министър,

Искам да Ви благодаря, затова че четири дни преди дългоочакваното пътуване за най-големия форум за нас, Параолимпиадата в Бразилия, ни повдигате духа и настроението с обявените от Вас подигравателни премии. Обидно е да омаловажавате труда ни. Той не е пет пъти по-малък от този на "здравите" спортисти. И да Ви припомня, че в Пекин 2008 г. за олимпийци и параолимпийци бяха еднакви. В Лондон 2012 г. бяха по-ниски, но не и пет пъти.

Благодаря и затова, че трябваше да почакам 8 месеца, за да получа наградата си за сребърния медал от европейското първенство в рамер на 3400 евро. Също така благодаря и затова, че бях отлично възнаграден за спечеления златен медал на Световните игри в Сочи с премията от 0 лева. Виждам, че ни цените високо за усилията, които полагаме и начина по който представяме България и съм Ви безкрайно благодарен. Бях на косъм да се откажа от участие, но няма да Ви доставя това удоволствие.

Ще участвам заради моето семейство, заради моите приятели, заради всички, които ме подкрепят и заради хората, които са работили с мен и са вложили средства и ужасно много труд за да бъда това, което съм! Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам всички истински българи и да разочаровам Вас! И не парите са проблемът! Не оставайте с грешно впечатление. Ако успея да се класирам в платените места, аз ще даря цялата премия, защото парите не са най-важното нещо на този свят, а Уважението! Това не е нашата България, която уважаваше спортистите си и правеше всичко за да са номер 1! Съжалявам, че трябва да го кажа, но това може да е последното ми състезание. На път сте да ни прогоните и нас!

Винаги верен
Денислав Коджабашев”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини