Ясни са всички шампиони в Панагюрище



28-08-2016 17:35 | Tennis24.bg

Приключи церемонията по награждаването на победителите от 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Златният медал при мъжете спечели чехът Томас Конечни (4-то място в схемата на турнира). Той се изправи срещу Куентин Робинот от Франция (8-мо място в схемата) и го победи с 4:0 гейма.

Медалите на първенците сред мъжете връчи проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД, генерален спонсор на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open.

Първо място при жените зае Юка Ишигаки от Япония (2-ро място в схемата на турнира). Японката победи с 4:0 сънародничката си Мисаки Моризоно ( 5-та в схемата). Победителките получиха наградите си от Роналд Крамър - Президент на Европейския съюз по тенис на маса.

Шампионите при мъжете и жените получават премия от $9100 от наградния фонд на турнира и по 200 точки за ранглистата. Състезателите, класирани на второ място получават по 100 точки за ранглистата и чек на стойност $4500.

В последния ден на турнира се състояха и финалите на двойки. Първо място сред мъжките тандеми извоюваха Алексей Ливенцов и Михаил Пайков от Русия с резултат 3:1 гейма. Техните противници, Ченг-Тинг Лиао и Чиа-Хунг Сун (Китайско Тайпе) заеха втората позиция. Победителите бяха наградени от Джан Ган Хеуй – представител Double Fish, Китай, един от главните спонсори на турнира.

Златото при женските довойки взеха японките Мисаки Моризоно и Мию Като, която зае и второ място при девойките под 21 г. с резултат 3:0 гейма. На второ място се класира тандемът на Мария Долгих и Полина Михайлова от Русия, които участваха в Олимпийските игри в Рио. Медалите на двойките жени връчи Никола Белишки, кмет на община Панагюрище , градът домакин на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини