Макенроу: Мъри не е на нивото на Джокович



30-08-2016 15:52 | Tennis24.bg

Джон Макенроу счита водача в световната ранглиста Новак Джокович за абсолютен фаворит на стартиралия в понеделник открит шампионат по тенис на САЩ – US Open. Според ексцентричният американец, когато е на върха на способностите си, Новак Джокович е непобедим.

„Може ли Мъри да доминира в момента? Мисля, че Новак продължава да бъде неговата най-голямата пречка. Той играе на изключително високо ниво през последните години и Мъри не може да го застигне. Това го разочарова (Мъри). През последните няколко месеца нещата се промениха, особено с шокиращата загуба на Джокович на Уимбълдън. Но за мен нивото, на което Новак играе и постоянството, което показва, са трудно достъпни за останалите”, коментира Макенроу.

От началото на годината Мъри достигна до финал на всички три турнира от Големия шлем, като успя да спечели една титла – Уимбълдън. Ако успее да се класира за финал в Ню Йорк, той ще стане едва четвъртият тенисист в историята, който играе във финал на всеки един от турнирите от Шлема в рамките на една година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини