Федерер очаква повече от "специален" Australian Open



03-01-2011 15:34 | Николай Драгиев

Роджър Федерер смята, че предстоящият Australian Open ще бъде особено "специален". Тъкмо в Мелбърн швейцарецът се надява да вземе своята 17-а титла от "Големия Шлем".

Ситуацията преди турнира изглежда повече от интересна. От една страна Федерер се явява като защитаващ титлата си шампион. Основният опонент на маестрото - Рафаел Надал пък ще търси завършването на своя "Рафа Шлем", който ще му осигури четири поредни триумфа в турнирите от "Големия Шлем", макар и не в една календарна година.

"Предстои наистина "специален" Australian Open. Аз като защитаващ титлата си и Рафа, който се бори за четири титли една след друга. Разбира се фокусът логично ще бъде насочен спрямо нас двамата.

"Нивото на тениса ще бъде вдъхновяващо в Австралия. Винаги може да се появи някой друг, който да се бори за титлата. Това ще сторят Анди Мъри и Новак Джокович. Може пък шампионът да е изненадващ. При тази нокаут-система всичко е възможно," категоричен е Федерер.

Световният номер 2 определено има амбиции да започне сезона с титла от ATP. "В Доха съм играл доста добре в предишни години. Рафа също е тук, така че няма да ми е лесно да спечеля. Имам нужда от няколко победи в Доха, за да имам още повече увереност," допълва той.

Швейцарецът не пропусна да отчете важната роля и на неговия треньор Пол Анакон.

"Той е страхотен човек. Разбираме се много добре. Сътрудничеството ми с него е ключово. Още повече, когато обикалям света по турнири, винаги имам нужда от моя екип и треньор. В нашите отношения цари хармония. Той донесе много нови неща в играта ми и съм щастлив от това," смята още Роджър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини