Рафа Надал впечатлен от покрива на централния корт



Рафа Надал впечатлен от покрива на централния корт
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-09-2016 13:15 | Станко Димов

Поставеният под №4 Рафаел Надал сподели, че за него е чест, че ще остане в историята като първия тенисист, който играе под спуснатия покрив на най-големия тенис корт в света „Артър Аш”.

Покривът бе спуснат за първи път по време на срещата на испанеца с Андреас Сепи, в която Рафа се наложи с 6:0, 7:5, 6:1 и се класира за трети кръг на US Open.

„Страхотно е, че бях първият, който игра под спуснатия покрив”, коментира Надал в интервю след срещата струващия $150 млн. покрив.

„Не мисля, че имаше някаква сериозна промяна. Когато покривът бе отворен вятърът не се усещаше на корта. Освен това покривът е толкова на високо, че не се усеща, когато е затворен. Не усетих промяна. Страхотно е. Този корт е невероятен”, каза още испанецът.

„Винаги съм обичал енергията и шума на публиката в Ню Йорк. Фантастично е. Аз играя с много страст, така че се чувствам близо до тях. Феновете тук ми вдъхват сила. Приключих двубоя със страхотен форхенд. Тази вечер успях на няколко пъти да пласирам форхенд върху линията. Това е важен удар за мен”, каза Надал.

В трети кръг испанецът ще срещне Андрей Кузнецов. Миналата година Рафа изненадващо претърпя „пълен ремонт” и напусна турнира в трети кръг, където бе спрян от Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини