Вожняцки и Винчи на осминафинал



02-09-2016 20:26 | Любомир Тодоров

Непоставената Каролине Вожняцки успя да победи румънката Моника Никулеску с 6:3, 6:1 и да се класира на осминафиналите на Откритото първенство на Съединените щати.

Никулеску започна мача с пробив, но след това двукратната финалистка на US Open от Дания спечели четири поредни гейма, което беше достатъчно да затвори по-късно сета.

Във втория Вожняцки бързо стигна до 3:0 с два брейка, после загуби подаването си, само за да спечели оставащите три гейма в двубоя.

Финалистката в Ню Йорк от 2015 година Роберта Винчи се вкара сама в неприятности, но записа успех. Седмата поставена италианка надигра Карина Витхьофт от Германия с 6:0, 5:7, 6:3 в двучасов двубой.

Винчи спечели първите седем гейма. В края на втория сет 33-годишната тенисистка сервираше за спечелване на срещата и водеше с 5:4 и 30:0, но 12-години по-младата Витхьофт успя да вземе гейма, а после с отлична игра и да изравни частите.

В заключителния сет Роберта стартира с пробив, но той беше върнат от германката за 3:3. В този момент ветеранката се концентрира и взе оставащите три гейма в двубоя.

Продължава чудесното представяне на 27-годишната Анастасия Севастова. Латвийката, която спря Мугуруса, победи и Катерина Бондаренко от Украйна с 6:4, 6:1 и изравни най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем - осминафинал на Australian Open през 2011-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини