Kириос напусна US Open през сълзи



Kириос напусна US Open през сълзи
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-09-2016 09:56 | Tennis24.bg

Ник Кириос напусна тазгодишното издание на US Open в болка и сълзи. Той напусна принудително корта и даде шанс на украинеца Илия Марчинко да продължи напред вчетвърти кръг.

Австралиецът, който бе поставен под номер 14 в основната схема, спечели първия сет с 6:4. Във втория обаче се наложи да ползва медицинско прекъсване, а след третия – да се откаже заради невъзможност да се движи по корта. Причината се оказа травма в ребрата.

Така Марченко, 68-ми в света, продължи напред след 4:6, 6:4, 6:1 и отказ. В следващия кръг той ще се изправи срещу Стан Вавринка, поставен под номер 3 в схемата.

Поведението на Криос в Ню Йорк обаче предизвика гнева на легендата Джон Макенроу. 21-годишният австралиец е смятан за един от най-големите таланти в Тура, но искрено и публично обявява, че мрази тениса. Дори преди турнира Кириос обяви, че ако спечели надпреварата ще се откаже от тениса. Той не си дава повече от още 6 години в Тура, като дори обмисля да се преквалифицира на баскетболист.

„Ник Кириос, ако не искаш да си професионален тенисист, просто се махни и прави нещо друго. Боли го, защото не тренира достатъчно“, коментира Макенроу.

„Нямаше да се оправя, ако бях продължил. Трудно е, защото мразя да се отказвам. Това вероятно ми е за втори, или трети път. Трябва да вярвам в способностите си и играта си, за да печеля, когато ме боли. Но силата на Марченко е да те разхожда по корта. Нямаше как. Това ребро ме болеше още в първите ми два мача. Явно е било въпрос на време“, коментира самият Кириос.

Травмата му поставя под съмнение и участието му в двубоя на Австралия срещу Словакия от плейофите за Купа „Дейвис“ от 16 до 18 септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини