Три българки във финалния кръг на квалификациите на Allianz Cup



04-09-2016 17:11 | Любомир Тодоров

Три българки достигнаха до финалния кръг на квалификациите на XXVI издание на международния тенис турнир за жени Allianz Cup, който се провежда на кортовете на ТК „Левски“ в София и е с награден фонд 25 000 долара.

В понеделник за място в основната схема ще спорят Юлия Стаматова, Диа Евтимова и Вивиан Златанова. Стаматова и Евтимова ще играят една срещу друга, което означава, че ще има българка влязла в основната схема от пресявките. Двубоят е втори в програмата на корт №4, която започва в 10:00 часа с мача Лиза Сабино (Швейцария) – Паола Ормачеа (Аржентина).

Златанова се изправя срещу румънката Оана Жоржета Симион във втора среща на корт №1. Преди тях е двубоят на водачката в схемата на квалификациите Джулия Гато-Монтиконе (Италия) с Катерина Крамперова (Чехия).

Ето и последните резултати на българките в турнира:
Розалина Юсева – Габриела Дуца (Румъния) 6:3, 2:6, 0:6
Кристин Йорданова - Ирена Бурийо (Испания) 0:6, 1:6
Габриела Михайлова – Оана Жоржета Симион (Румъния) 3:6, 6:4, 0:6
Михаела Кафтанова – Катерина Крамперова (Чехия) 0:6, 2:6.


Директно в основната схема от българките ще играят Изабелла Шиникова, която е водачка, втората поставена Виктория Томова, държавната шампионка Джулия Терзийска и получилите „уайлд кард“ от организаторите Петя Аршинкова и Ани Вангелова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини