Отпочинал Джокович отвя изненадата Кайл Едмънд



05-09-2016 09:00 | Tennis24.bg

Отпочинал и свеж. Така изглеждаше Новак Джокович в четвърти кръг на US Open, в който с лекота победи с 6:2, 6:1, 6:4 изненадата на турнира Кайл Едмънд. Британецът, 84-ти в света, за първи път в кариерата си стигна толкова напред в турнир от Големия шлем.

Джокович пък имаше късмет да почива във втория кръг, след като заради травма съперникът му Иржи Весели се отказа. След това, в трети кръг Джокерът изигра само 6 гейма срещу Михаил Южни, докато руснакът се откаже заради контузия.

„Беше страхотно да поиграя отново тенис след странните последни няколко дни, в които нямаше игра за мен“, каза сърбинът. Въпреки това, както и в първия кръг срещу поляка Иржи Янович, Ноле повика физиотерапевт на корта, който да се занимае с дясната му ръка. Този път това стана след два сета игра, продължили малко повече от част. В началото на третия сет Ноле допусна за първи път в мача Едмънд да го пробие и да вземе три поредни гейма за 2:3. След намесата на лекаря всичко си дойде на място, Джокович се върна с пробив за 3:3, а след това направи брейк на нула, за да затвори мача.

„Дойдох след дълго чакане и исках да спечеля. Доволен съм, накарах го да се бори за всяка точка“, каза Джокович след мача.

Следващият му съперник и първо голямо предизвикателство за контузената му ръка ще е на четвъртфиналите. Там е се изправи срещу деветия в схемата Жо-Вилфред Цонга. Французинът победи надеждата на домакините Джак Сок с 6:3, 6:3, 6:7, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини