Муратоглу: Монфис е готов за битка срещу Ноле



09-09-2016 14:01 | Станко Димов

Патрик Муратоглу засипа със суперлативи своя сънародник Гаел Монфис, който тази вечер ще се изправи срещу Новак Джокович в двубой от полуфиналите на US Open. Треньорът на Серина Уилямс е категоричен, че Монфис ще има своите шансове срещу световния №1, въпреки че изостава с плашещото 0-12 в директните дуели с Ноле.

„Гаел играе най-добрия си тенис този сезон. Той избра да работи. Сега е по-внимателен, взима решения, които преди не правеше. Когато си много талантлив и правиш нещата по правилен начин, работата ти се отплаща”, коментира Муратоглу.

„Това лято той загуби само два мача, не реализира 3 мачбола срещу Нишикори и отстъпи пред Джокович, което не е срамно. Винаги съм казвал, че Монфис трябва да изгради играта си с победи. Сега той е силен, играе по-добре от всякога и прави обичайните за него удари, без които нямаше да бъде Монфис”.

Говорейки за предстоящия полуфинал, Муратоглу сподели следното: „Не знаем какво е неговото ниво (на Джокович), той нямаше истински мач до момента. Все още говорим за човека, който е почти непобедим през последните две години. Няма да бъде лесно, ще видим истинска битка. Във всеки случай, това ще е първият път, в който Монфис има шансове срещу Джокович, защото е напълно готов за него. Всичко е възможно”.

Дори и да загуби тази вечер, Гаел Монфис има от какво да е доволен. С достигането до полуфиналите на US Open французинът си гарантира завръщане в Топ 10 на ранглистата, както и шестото място в годишната класация „Пътят към Лондон”, което му отрежда отлични шансове да играе на финалите в английската столица през ноември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини