Стан Вавринка – на финал срещу Джокович (СНИМКИ)



10-09-2016 08:51 | Tennis24.bg

Стан Вавринка ще играе на финала на US Open срещу Новак Джокович. Швейцарецът стигна до последния мач в надпреварата след успех срещу борбения, но уморен от маратона срещу Анди Мъри Кей Нишикори с 4:6, 7:5, 6:4, 6:2.

Стан има шанс да се бори за трети трофей от Големия шлем, след като през 2014 г. стана най-възрастният шампион за първи път в турнир от Голямата четворка с триумфа си в Австралия. След това миналата година той спечели и „Ролан Гарос“.

Успехът му в Париж бе именно срещу съперника му във финала в неделя – Новак Джокович, когато Стан победи с 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. Джокерът обаче води в мачовете помежду им с баланс 19:4. Последната им среща пък е в Париж, но на турнира Мастърс, и е спечелена от сърбина с 6:3, 3:6, 6:0.

Ако Вавринка спечели в Ню Йорк ще е петият тенисист в Open ерата и първият след Андре Агаси с титла от Шлема след 30-ия си рожден ден.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ - ТУК!

„Знам, че тази година имам и възходи, и падения. Не играя най-добрия си тенис на всеки турнир, но се опитвам да работя здраво и да правя най-доброто на корта. В Големия шлем винаги искам да играя по най-добрия начин и да бъда по-добър. Винаги успявам да се събера на такива турнири“, коментира третият в световната ранглиста.

Нишикори започна полуфинала по най-добрия възможен начин – той поведе с 2:0, а Вавринка бе най-близо до обрат при 5:4, когато поведе с 30-0, но японецът отвърна с воле от бекхенд и ас и затвори сета за 29 минути.
„Кей започна страхотно, движеше се добре, беше агресивен. Не успях да намеря решение. Чувствах се безсилен на корта – той излизаше на мрежата, сменяше ритъма. Опитах да се променям и аз, стъпка по-стъпка. Ставах по-бърз, ударите ми – по-тежки“, обясни швейцарецът.

Явно това даде резултат, защото той започна много добре втория сет, но в края допусна японецът да го настигне. Въпреки това Стан взе сета за час игра със 7:5. Причина за това бе и спадът в успеваемостта на първия сервис на Нишикори от 71% в първия сет до 49% - във втория.

От там нататък Вавринка доминира на корта и стигна до финала. Мачът продължи малко повече от 3 часа.
„Тайната ми е проста – трябва да играя най-най-добрия си тенис. Той е номер 1 в света, удивителен борец, удивителен тенисист. Но аз вярвам достатъчно в себе си и знам, че ако играя на най-доброто си ниво, мога да го победя. Дано покажа това в неделя“, каза за финала срещу Джокович Стан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини