Олимпиадата донесе големи печалби за букмейкърите в света на тениса



10-09-2016 12:17 | Tennis24.bg

Завършилите вече Олимпийски игри в Бразилия определено поднесоха доста изненади в тенис турнира си и определено от това печеливши се оказаха букмейкърите.

Трябва да отбележим, че в надпреварите, в които история писаха Анди Мъри и Моника Пуиг, имаше доста отсъстващи. Било то заради травми, заради вируса Зика, заради проблеми в графика и т.н, при мъжете не присъстваха звезди като Роджър Феререр, Стан Вавринка, Милош Раонич, Доминик Тийм, Ришар Гаске, Ник Кирьос, Джон Иснър и Саша Зверев.

В крайна сметка там голям фурор направи латинската суперзвезда Хуан Мартин Дел Потро, който достигна до финала, където беше сразен от запазилия форма през цялото време на съревнованието Анди Мъри. Нещо повече, Анди Мъри стана първият човек с два златни медала на сингъл от Олимпийски игри.

Да погледнем обаче фаворита - това естествено бе световният номер едно Новак Джокович от Сърбия, който в последно време все пак показва знаци на умора. Именно той бе фаворит и на всички световни букмейкъри като Bet365, Efbet, Sportingbet и Betfair. Ноле обаче отпадна още в първия кръг - нещо, което прави за сефте от 2009 година насам. Палачът беше познатият Дел Потро, който, ако е здрав, винаги може да поднесе изненада. Със сигурност, още в този първи мач, повечето почитатели на залозите са сложили парите си на Джокович - изненадата обаче се оказа факт и големият печеливш се оказаха букмейкърите. По време на цялата надпревара наблюдаваха един куп изненадващи резултати и ранни отпадания като например отпадането на фаворитите на двойки братя Мъри още в началото.

Подобна съдба имаха и именитите сестри Уилямс на двойки след 15 победи и по 3 златни медала в дисциплината от Олимпийски игри. Те напуснаха турнира на двойки в един и същи ден с Джокович, но изненадите при жените също не спряха до тук. Серина Уилямс, която господства с по-голям размах и от Джокович при дамите, отпадна шокиращо още в 3-ти кръг от Елена Свитолина. Нека не забравяме, че американката е с цели 4 златни медала от Олимпиада и със сигурност в сайтове като Bet365 и Betfair е имало доста залози за нея като шампион от надпреварата.

Вместо това видяхме истински куриозен шампион. Първи златен медал за Пуерто Рико донесе доскоро доста непознатата Моника Пуиг, която честно казано не присъстваше с коефициент за победител в почти всички букмейкъри в света. Ще отбележим обаче, че коефициентът й за триумф на последвалия Ю Ес Оупън падна десетина пъти от първоначалния 250.



Тя пък взе, че отпадна от състезанието още в началото. Със сигурност в родината обаче ще й простят, предвид златото на Олимпийските игри. Та със сигурност може да заключим, че наистина тенис светът започва да се пренасища с турнири и предизвикателства. Особено в олимпийска година, изненадите започват да стават нещо нормално, предвид факта, че всеки състезател се опитва да влезе в максимално много състезания, да подпише максимално много рекламни договори, да гони всяка титла и победа във всеки мач. Пример е точно Джокович, при който сякаш се вижда по-скоро някакво изхабяване в последните седмици. То се показа при отпадането от Уимбълдън и последва с Олимпиадата. Да, има и проблеми с китката, но Джокович нерядко е играл като пълно перде, въпреки дадени физически проблеми. Именно това го прави и толкова добър.

На започналия Ю Ес Оупън остава да видим дали е време фаворитите отново да се възкачат на познатите им места - а именно на върха. Иначе компании като Efbet и Спортингбет отново ще излязат с рамо напред в битката между букмейкъри и залагащи. При Спортингбет се наблюдават тенденция в залозите за тенис, прочетете повече за видовете залози при тенис. Ноле имаше доста късмет, като три от съперниците му до финала се отказаха заради травми.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини