Кей Нишикори: Брад Гилбърт ще ме направи голям играч



04-01-2011 18:50 | Николай Драгиев

Японецът Кей Нишикори е сред талантите, които от няколко години насам не успяват да разкрият своя пълен потенциал. Сега обаче Нишикори, който е продукт на школата на Ник Болетиери, е уверен че може да направи големия си скок в професионалния тенис. Основания затова му дава новият треньор, който той има в своя лагер - Брад Гилбърт.

Началото на 2011 година също е обещаващо. Нишикори поднесе изненадата на турнира в Ченай, побеждавайки двукратния шампион в Индия Марин Чилич.

"Срещнах Брад Гилбърт през декември, след което тренирах няколко дни с него. Знам, че когато се подготвям с такова голямо име, това внася допълнително напрежение, тъй като очакванията на хората се повишават. Те очакват наистина много от мен. Брад е изключителен тактик и съм сигурен, че играта ми ще стане много по-добра," убеден е Нишикори.

Въпреки че още през 2008 година Нишикори става най-младият играч в топ 100, оттогава досега той не е прогресирал особено.

Целта пред него е ясна - да надмине най-добрия японски състезател за всички времена Шуцо Мацуока. Той е бил максимум 46-и в света, преди да се откаже през 1998 година.

"Трябва да стигна поне до номер 45. Винаги съм искал да подобря постижението на Мацуока. Бях на път да го сторя, но контузия в лакътя ме спря през 2009 г.," допълни още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини