Ангелик Кербер: Нямам какво повече да доказвам



14-09-2016 10:53 | Tennis24.bg

Новата шампионка от US Open и лидер в световната ранглиста при жените Ангелик Кербер обяви, че повече няма какво да доказва. Титлата в Ню Йорк бе втора за нея от Големия шлем за годината след триумфа й на Откритото първенство на Австралия в началото на сезона. Най-добрата й година включва още сребърен медал от Олимпийските игри в Рио и финал на Уимбълдън, загубен от Серина Уилямс. 28-годишната германка се превърна в най-възрастната тенисистка, стигала за първи път на върха.

„В Синсинати започнаха да говорят за мен като за номер 1. Тогава започнах да чувствам допълнително напрежение. Но след титлата в Ню Йорк, всичко утихна. Сега съм номер 1 и напрежение няма. По-различно е, когато имаш две титли от шлема. Вече нямам какво да доказвам. На върха съм. Чаках този момент през целия си живот. След Мелбърн беше различно – беше ми за пръв път, трябваше да се справя с много неща извън корта“, коментира на пресконфренция в Мюнхен Кербер.

Германката допълни, че ключови за успеха й на US Open са били физическата и психическата й сила. На финала тя победи Каролина Плишкова от Чехия. „Тази година всичко си дойде на място в точното време. Опитът, справянето с напрежението и стреса. Сега съм дори по-здрава, отколкото бях в началото на сезона. Психическата ми сила е на ниво. На 28 съм и се радвам на върха в кариерата си“, коментира Кербер. Тя обяви, че ще почива няколко дни и дори няма да докосне ракетата си. Освен това си обеща подарък от чека за 3,5 милиона долара, който заработи в НюЙорк. „Най-вероятно някое бижу. Но какво – не знам“, завърши германката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини