Болката се върна: Контузената китка, а не вирус, спря Надал



16-09-2016 21:24 | Tennis24.bg

Контузията в китката на Рафаел Надал не е отминала. Това обяви днес сънародникът му Фелисиано Лопес, който замени бившия номер 1 в света за първия ден на двубоя срещу Индия за оставане в Световната група за Купа „Дейвис“.

В последния момент от испанския щаб обявиха смяната на Надал с Лопес, като оправдаха това със стомашен вирус, повалил Надал.

„Знаехме, че може да се случи. Рафа не беше готов на 100% и бях готов да го заменя. Говорих с него и той ми потвърди, че не е готов. Така че за мен не беше изненада, че ще играя днесю“, каза Лопес. Той победи в първия сингъл Рамкумар Раманатан с 6:4, 6:4, 3:6, 6:1 за два часа и 26 минути изведе иберийците напред.
„Рафа има проблеми с тази китка вече 2-3 месеца. Не искаше да рискува. Но пък може да играе утре, на двойки. Или с мен, или с Марк Лопес. Състоянието му не е сериозно. Няма проблеми със стомаха. Игра на US Open със същия проблем, но все още изпитва болка. Ще видим, може и да играе“, допълни 26-тият в световната ранглиста.

След втория мач на сингъл испанците водят с 2:0. 13-ият в света Давид Ферер се справи във втория мач със Сакет Минени с 6:1, 6:2, 6:1

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини