Непобедим Чилич изведе хърватите на финал



18-09-2016 18:21 | Tennis24.bg

Марин Чилич е големият герой за Хурватия в полуфинала на световното отборно първенство за Купа „Дейвис“. Той остана непобеден в двубоя срещу Франция и класира „шахматистите“ на финал за пръв път от 11 години насам и въобще – за втори в историята им.

Чилич надигра в първия мач на сингъл Ришар Гаске с 6:3, 6:1, 7:5 и така осигури аванс от 3:1 победи на своите и направи последния мач между Борна Чорич и Люка Пуй без значение. В петък Чилич победи Пуй, а в събота заедно с Иван Додиг се справиха с двойка номер 1 в света Никола Маю/Пиер-Юг Ербер.

Хърватия игра финал преди 11 години срещу Словакия. Другият финалист ще бъде определен в двубоя между Великобритания и Авжентина, които играят при 2:2 в Глазгоу.

Любопитно е, че до този мач Ришар Гаске беше записвал само победи срещу Чилич и в трите срещи помежду им.

В този мач вдъхновената публика в зала „Крешимир Чошич“ в Задар обаче вдъхнови хърватина и той изигра почти перфектен мач. Чилич записа първия си брейк в осмия гейм, което му позволи да вземе първата част. След това поведе с 5:1 във втория и вече виждаше финала. Гаске обаче не се отказа, дори когато бе пробит още в първия гейм в третия сет. Французинът върна брейка, но Чилич пак проби за 6:5 и спечели мача.
Победителят има 21 успеха от 30 мача за националния обор и е с баланс 7-6 на двойки.

Французите бяха в Хърватия без първите си ракети Жо-Вилфред Цонга и Гаел Монфис, които са с травми на краката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини