Яник Ноа: Децата трябва да се учат от Надал, защото има само един Федерер



26-09-2016 14:44 | Станко Димов

Яник Ноа даде интервю за „Марка”, в което говори за триумфа си на „Ролан Гарос” през 1983-а година, както и по други по-актуални теми. Ексцентричният французин засипа със суперлативи бившия №1 в света Рафаел Надал, когото определи като модел за подражание. Ноа обаче е категоричен, че има „само един Роджър Федерер”.

„Спомням си, че телевизорите още бяха черно-бели”, коментира Ноа за спечелената от него титла на „Ролан Гарос”.

„Пие дьо Кубертен е казал, че най-важно е участието. В професионалния спорт обаче, ако искаш да печелиш, не трябва просто да участваш. В моята страна децата трябва да видят какво прави Рафа Надал, а не да се опитват да играят като Федерер. Има само един Роджър. Но във Франция не е точно така.

Хората във Франция трябва да разберат, че Надал е изключително уважаван, не само от публиката, но и от всички около него. Подавачите на топки, организаторите, всички неща, които не могат да се видят по телевизията, но за мен са много важни. Надал винаги е готов да даде автограф, при това не само пред камерите. За мен това са важни неща.

В Купа „Дейвис”, по време на тренировка с Люка Пуй му казах: „Погледни начина, по който Надал загрява за двубой. Неговото отношение и феърплей след загубата му на US Open”. За мен ще бъде истинска привилегия да наградя Надал с трофея от „Ролан Гарос” (бел.ред. ако испанецът някога отново спечели турнира в Париж), но не мисля, че организаторите мислят за мен. Надявам се, че той ще успее да спечели титлата отново. Дали ще има още успехи в Шлема? Много е трудно да се каже. Докато играе, Надал ще бъде сред най-опасните тенисисти в тура”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини