Тайната на Джон Иснър: съветите на мама и ... кокосова вода



06-01-2011 12:26 | Николай Драгиев

Някои тенисисти хапват банани за повече енергия, други залагат на шоколад по време на срещите си. Двуметровият гигант Джон Иснър обаче има своя тайна, която намира за по-добро решение - кокосова вода.

206-сантиметровият Иснър отдавна се оплаква, че не може да се пребори през цялата си кариера с крампи и схващания. Също така огромното му тяло трудно си набавя нужните хранителни вещества по време на мач. При все това Иснър стана участник в най-дългия тенис мач в историята, продължил общо 11 часа.

В момента Големия Джон се намира в Пърт, където участва в турнира Хопмън къп. Топлото и влажно време в Австралия е истински кошмар за американеца, но на помощ се е явила неговата майка.

"При тези условия щях да получа крампи без съмнение," коментира Иснър след като САЩ надделя с 2:1 победи над Италия. "Майка ми предложи да пия кокосова вода и това ми помогна. Тя е права в 99% от случаите и аз винаги я слушам," коментира послушният Джон.

"С тази моя физика, не мога да приемам нужните за мен вещества толкова бързо. В кокосовата вода, която използвам има много калий и магнезий, който ми помага да предовратявам спазмите. Ако пия много от нея в нощта преди мой мач, това ми помага и психически, тъй като съм спокоен, че ще издържа през цялото време," признава още 19-ият в световната ранглиста.

Разбира се тази история щеше да звучи чудесно, ако не бяха замесени и сериозни средства. Оказва се, че Джон Иснър е спонсориран и от компанията за производство на кокосова вода Vita Coco. Тя държи 60% от пазара на тази напитка в америка и на година прави оборот от 60 милиона долара. За Vita Coco маратонския двубой на Иснър с Маю на Уимбълдън е повече от радващ, тъй като Джон е показал колко добре му действа този продукт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини