Родик продължава с даренията, "почерпи" и Багдатис



06-01-2011 12:56 | Станко Димов

Световният номер 8 Анди Родик продължава с благотворителната си акция в Бризбейн. Американецът се класира за полуфинал в турнира, след като победи с 6-2, 6-3 ексцентричният Маркос Багдатис.


Надутият кипърец, който в началото на годината публично заяви амбициите си за титла и слава, по никакъв начин не оказа съпротива на Родик и бе победен за едва 74 минути.


Огромният проблем пред Багдатис в тази среща бе началният му удар - 39% вкаран първи сервис е крайно недостатъчно за нещо различно от загуба, а за опитен играч като Родик не представляваше проблем да накаже грешките на съперника.


Американецът завърши мача със 7 аса на сметката си, което означава още $700 за пострадалите от наводненията в Куинсланд (б.ред. до момента общата сума, дарена от Родик е 27, на ас по $100). В спор за място на финал любимият на Бруклин Декър ще излезе срещу Кевин Андерсон (РЮА).


По-рано през деня победа записа и поставеният под номер 1 в схемата Робин Сьодерлинг. Шведът надви с 6-3, 7-6 Михаел Берер (Германия). На 1/-финалите Сьодерлинг ще се изправи срещу представителя на домакините Матю Ебдън.


Турнирът в Бризбейн е с награден фонд $422 300, а шампион от миналата година е Анди Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини