Петя Аршинкова на четвъртфинал в Созопол



29-09-2016 19:48 | Tennis24.bg

Петя Аршинкова победи бившата №14 в света Елени Даниилиду (Гърция) с 6:3 6:0 и се класира за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за жени "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 10 000 долара. Мачът продължи близо час и половина и бе по-равностоен, отколкото показва резултатът, но през цялото време българката бе по-убедителна и заслужено спечели.

По този начин Аршинкова се класира за четвъртфинал на турнир от календара на Международната федерация по тенис ITF за пети път през 2016 г., но за последно е играла полуфинал точно преди година във Варна.

18-годишната пловдивчанка остана единствената българска тенисистка в турнира, след като другите ни две представителки в осминафиналите отпаднаха. Ани Вангелова започна отлично и спечели първия сет на нула срещу поставената под №2 в схемата Деспина Папамихаил, но допусна обрат и се отказа поради контузия при 6:0 4:6 0:5. И Вивиан Златанова взе първия сет срещу румънката Андрея Амалия Роска, но се отказа също поради травма при 7:6(5) 0:6 1:4. Точно румънката Роска ще е съперничка на Петя Аршинкова в четвъртфиналите.

Другите тенисистки, преодолели успешно осминафиналите, са №3 в схемата Деяна Раданович (Сърбия), №5 Лиза Матвийенко (Германия), №8 Альона Фомина (Украйна), №9 Катерина Крамперова (Чехия) и румънката Оана Гаврила. Четвъртфиналите са утре от 10:30 ч. на кортовете на модерния тенис комплекс на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

В надпреварата на двойки две българки се класираха за полуфиналите - Диа Евтимова заедно със състезаващата се за Белгия Михаела Боев и Петя Аршинкова в тандем със сръбкинята Раданович. Евтимова и Боев отстраниха Михаела Кафтанова и Ивон Михалева с 6:1 5:7 10:6, а Аршинкова и Раданович обърнаха рускинята Фомина и туркинята Дога Селен Такунячи с 2:6 7:6(5) 10:7. От борбата отпадна и Виктория Очева в двойка с Катерина Ковал (Германия) след драматична загуба от първите поставени Арабела Фернандес Рабенер (Испания) и Деспина Папамихаил (Гърция) с 1:6 6:3 11:13.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини