Григор Димитров обясни как е обърнал Шварцман



01-10-2016 08:52 | Станко Димов

Григор Димитров не скри задоволството си от драматичната победа с 2:1 сета над Диего Шварцман, която го класира за полуфинал на АТР 250 турнира на твърди кортове в Ченду.

„Той игра много добре в началото на двубоя”, коментира Димитров пред официалния сайт на АТР. „Каквото и да опитвах, не ми се получаваше. Той (Шварцман) е от тези играчи, които не ти дават нищо безплатно. Трябваше да се боря и да намеря начин да разсея играта му. Мисля, че след пробива при 4:3 във втория сет, настъпи моят момент и успях да убия инерцията му.

Знаех, че трябва да запазя самообладание и спокойствие. Представянето ми в третия сет беше спорно, не трябваше да го правя. Ако срещу мен имах някой по-добър тенисист със сигурност щях да страдам. В момента просто съм много щастлив, че съм на полуфинал”, коментира Григор Димитров.

В събота, не преди 12:00 часа, българинът ще се изправи срещу Алберт Рамос в битка за място на финал в Ченду. Първият финалист в турнира вече е ясен. Това е руснакът Карен Хачанов, който победи с 2:0 сета Виктор Троицки и за първи път в кариерата си ще играе за трофей от АТР тура.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини