Бердих ще защитава трофея в Шензен



Бердих ще защитава трофея в Шензен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-10-2016 16:48 | Tennis24.bg

Томаш Бердих се класира за финал на турнира в Шензен, след като победи с 6:2, 7:5 Томас Белучи за час и 22 минути игра. Защитаващият титлата си чех приключи срещата с 9 аса и 88% спечелени точки след първи сервис. Той реализира 4 от открилите се пред него 10 възможности за пробив.

„Винаги е приятно да играеш пред пълни трибуни”, каза Бердих след срещата. „Днес атмосферата беше невероятна и наистина беше удоволствие да съм на корта. Харесват ми условията за игра тук, затова се връщам с желание на този турнир”, каза още чехът, който ще се опита за седма поредна година да си осигури място във финалите на АТР.

„През последните няколко седмици имах физически проблеми, затова беше важно за мен да изиграя няколко последователни двубоя. Утре ще имам възможността да спечеля нова титла, така че нещата за мен се развиват добре”, коментира Бердих.

Чехът в момента е на 9-а позиция в годишната класация, на по-малко от 500 точки зад 8-ия Рафаел Надал, който към момента заема последната позиция за финалите в Лондон.

На финала в неделя Бердих ще се изправи срещу Ришар Гаске. Това ще бъде втори двубой между двамата през сезона, като чехът успя да се наложи на „Мастърс 1000” в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини