Мъри се прицели в лидерската позиция на Джокович



Мъри се прицели в лидерската позиция на Джокович
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-10-2016 13:12 | Станко Димов

В началото на годината лидерската позиция на Новак Джокович в ранглистата изглеждаше непоклатима. Сърбинът спечели Australian Open, а след това грабна и първите два „Мастърс 1000” турнира в календара – Индиън Уелс и Маями.

Анди Мъри обаче също отговори подобаващо. От „Мастърс 1000” в Мадрид през май до US Open шотландецът записа 41 победи и 4 загуби, в това число спечели титлите в Рим, Куинс Клъб, Уимбълдън и Рио (Олимпийски игри) и игра финал на „Ролан Гарос”.

Тази седмица Мъри се завръща на корта на турнира в Пекин, където Новак Джокович няма да защитава титлата си от миналата година. В момента разликата между двамата в годишната ранглиста е 2055 точки.

„Определено достигането до №1 в света е сред целите ми”, коментира Мъри. „Мисля, че повечето от играчите, които са в челото на ранглистата, желаят подобно нещо. Никога не съм бил №1. Това е нещо, което искам да направя за първи път и може би това ме държи повече мотивиран в сравнение с някои от момчетата, които вече са били на върха. Искам да завърша годината силно в личен план. Това е най-добрият ми сезон, затова искам да го завърша по най-добрия начин”.

На старта в Пекин Мъри ще се изправи срещу Андреас Сепи. Шотландецът води със 7:1 победи в директните двубои.

„Направих няколко тренировки тук. Не искам да се поставям под огромно напрежение в този момент. Опитвам да се аклиматизирам кум условията на игра и да изляза подготвен за първия ми двубой”, каза още световният №2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини