Мария Шарапова: Броя дните до завръщането си на корта04-10-2016 18:43 | Tennis24.bg

Спортният арбитражен съд намали наказанието на Мария Шарапова за употреба на допинг от 2 години на 15 месеца. Това означава, че рускинята ще може да играе отново след 26 април 2017 година. Така Шарапова ще бъде на разположение за Откритото първенство на Франция, което започва в края на май.

Ето какво написа в страницата си във Фейсбук рускинята:

„Скъпо Шарасемейство!
От март преживях едни от най-трудните дни в кариерата си, когато научих за наказанието си. Днес пък е най-щастливият ми ден, като разбрах, че ще се върна в тениса през април.

Чувствам се все едно нещо, което обичам, е било отнето от мен, но сега си го връщам обратно. И това ме кара да се чувствам наистина добре. Тенисът е моята страст и ми липсваше. Броя дните до завръщането си на корта.

Научих много от това, което се случи и се надявам, че в ITF също са се поучили. Арбитражният съд заключи, че „не се съгласява с много от заключенията на Трибунала.“

Поех отговорността за всичко, което се случи от самото начало, за това, че не знаех, че лекарството, което взимах в продължение на повече от 10 години, вече не е позволено. Научих обаче, че другите федерации известява своите спортисти за промените в правилата. Особено в Източна Европа, където Милдронатът е използван от милиони.

Сега всичко свърши и се надявам, че ITF и другите подобни организации и антидопингови власти ще се поучат от това, което другите федерации правят, така че никой друг тенисист да не премине през това, през което аз минах.

Благодаря на всичките си фенове, че живяхте и дишахте с моите проблеми през тези месеци. Така научих истинското значение на това да си фен и съм голяма щастливка, че имах вашата подкрепа.
Връщам се и нямам търпение!

С обич, Мария!“

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини