Дел Потро аут от Australian Open



24-01-2010 11:30 | Станко Димов

Марин Чилич се класира за 1/4-финал на Откритото първенство по тенис на Австралия, след като в петсетова битка надделя над Хуан Мартин Дел Потро. Двубоят между двамата продължи 4 часа и 38 минути, а хърватинът се наложи с 5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-3. Двамата направиха страхотен спектакъл на "Хайсенс Арина", а Чилич показа, че вече е готов да се бори с най-големите. На практика това бе и първата по-сериозна изненада в схемата при мъжете.

 

Световният №14 демонстрира отлична физическа подготовка и видимо стоеше по-добре на корта. Победата е първа за хърватина срещу Дел Потро. До този мач двамата се бяха срещали два пъти, в Мелбърн и на US Open през 2009, като и в двата случая Дел Потро побеждаваше с 3:1. В спор за място на полуфинал Чилич ще се изправи срещу Анди Родик.

 

Първият сет започна с равностойна игра, като двамата взимаха подаванията си сравнително лесно и не допускаха точки за пробив. Все пак първата възможност се откри пред Дел Потро в 11-ия гейм и аржентинецът не сгреши и поведе в резултата - 7:5.

 

Втората част на срещата се разви по идентичен начин. Отново много равностойна игра и безпогрешни сервис-геймове за двамата. При резултат 5-4 за Чилич, хърватинът получи първата си точка за пробив в мача, възползва се от нея и изравни резултата - 1:1.

 

В третия сет умората започна да си личи в играта и на двамата. Чилич изглеждаше доста по-стабилен на корта и максимално затрудни аржентинеца. Хърватинът пропиля цели 8 възможности за пробив, след което първи допусна такъв. Радостта на Дел Потро бе кратка, защото аржентинецът не успя да затвърди пробива и допусна ново изравняване на резултата. Видимо изнервен Дел Потро на няколко пъти прекъсваше играта, оплаквайки се от "шумната" публика. И това обаче не свърши работа. По-спокойната игра на Чилич даде резултат и при 6-5 в своя полза, хърватинът затвори сета след втори пробив.

 

Четвъртата част започна без изненади и продължи така до 11-ия гейм. Тогава Дел Потро проби подаването на Чилич и на свой сервис затвори сета - 2:2.

 

Така изходът на мача трябваше да се реши след пети сет. В него Чилич първи стигна до пробив и поведе в резултата с 3-1 гейма. До края на мача нови пробиви нямаше и след 6-3 Чилич намери място в следващата фаза. 

 

Марин Чилич Хърватия ПОБЕДИТЕЛ    5 6 7 5 6
 
Хуан Мартин дел Потро Аржентина     7 4 5 7 3
СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини