Шампионка от София пое отбора на Италия за Фед къп



06-10-2016 11:06 | Любомир Тодоров

Италианската тенис федерация съобщи, че Татяна Гарбин е новият капитан на отбора за "Фед къп". Достигалата до №22 в световната ранглиста венецианка заменя Корадо Барацути, който изкара на поста 15 години и спечели на четири пъти трофея с "адзурите".

Гарбин е добре позната и в България, защото през 2009 и 2010 година игра на турнира Allianz Cup в София. През 2009-а италианката игра на финалите на единично и на двойки, като заедно с Тимеа Бачински спечелиха титлата при дуетите, а на сингъл отстъпи в 3 сета на Александра Дюлгеру.

В кариерата си 39-годишната тенисистка има един трофей на единично от състезания от календара на WTA и още 4 финала и 11 титли на двойки. През 2004-а Татяна стана първия представител на Италия, победил световен номер едно, след като елиминира Жустин Енен във втория кръг на "Ролан Гарос".

"За мен е голяма чест да вляза в тази роля. Ще направя всичко възможно да оправдая доверието. Искам да благодаря на Корадо и на федерацията, че ми предоставиха този страхотен шанс. Целта ми е да върна отбора в Световната група и първата стъпка ще бъде мача срещу Словакия през февруари", заяви Гарбин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини