Монфис спечели френския сблъсък в Токио



06-10-2016 12:02 | Станко Димов

Гаел Монфис се класира за четвъртфинал на АТР 500 турнира на твърди кортове в Токио, след като успя да победи своя сънародник от Франция и добър приятел Жил Симон с 6:1, 6:4. За тъмнокожия състезател това беше едва втори успех от 8 дуела със Симон, с който прекъсна негативната серия от 4 последователни поражения от този съперник.

„Във втория сет Жил започна да тича много. Той игра прекрасно в продължение на няколко гейма и аз знаех, че трябва да бъда търпелив и да изчакам нивото му леко да спадне”, коментира Монфис след двубоя.

„В същото време имах нужда да бъда агресивен. Подобрих играта си във всяко отношение – ментално, физическо, техническо тази година, и това ми помогна много днес срещу Жил”.

На четвъртфиналите Монфис ще се изправи срещу ветерана Иво Карлович. Хърватинът се наложи със 7:6 (9), 7:6 (5) над Янко Типсаревич, като приключи срещата с 24 аса на сметката си. Карлович е в серия от 5 последователни тайбрек-сета в Токио.

„Планът ми не беше да стоя на основната линия и да разигравам топката с Янко, но той ме принуди да правя точно това в някои моменти днес. За радост в някои от ключовите моменти успях да спечеля важните точки и това ми помогна много”, коментира след двубоя Карлович.

„Монфис играе много добре тази година. Той направи няколко промени в начина на изпълнение на начален удар и това му помогна много. Той е Топ 10 играч в момента и спокойно може да се изкачи още по-напред в ранглистата”, каза Карлович по адрес на следващия си съперник.

Напред в турнира продължава и Жил Мюкер, който наниза 11 аса при успеха с 6:3, 6:4 над Маркос Багдатис. На четвъртфиналите левичарят от Люксембург ще срещне Ник Кириос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини