Петя Аршинкова се класира на полуфинал



07-10-2016 19:09 | Tennis24.bg

Седмата поставена Петя Аршинкова се класира за полуфиналите на международния турнир по тенис за жени "Санта Марина Оупън" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда до края на седмицата на тенис центъра на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

В четвъртфиналите Аршинкова разгроми поставената под №2 в основната схема Деспина Папамихаил (Гърция) с 6:4 6:0 за по-малко от час и половина и се класира за първия си полуфинал на турнир за жени през тази година. Утре 18-годишната пловдивчанка ще спори за място във финала с румънката Андрея Амалия Роска, която обърна Михаела Боев (Белгия) с 2:6 6:3 6:1.

Другите две полуфиналистки на "Санта Марина Оупън" също са от Румъния. Оана Гаврила разгроми младата турска тенисистка Илай Йорюк с 6:1 6:4 и за втора поредна седмица в Созопол достигна до тази фаза. Квалификантката Йоана Минка, която е 24-а в световната ранглиста за девойки до 18 години, пък постигна обрат срещу поставената под №8 германка Луиза Мари Хубер с 2:6 6:4 6:2.

Две от полуфиналистките на сингъл спечелиха и титлата на двойки - Оана Гаврила и Андрея Амалия Роска. Във финала те се наложиха без особени проблеми с 6:4 6:3 над водачките в схемата Катерина Крамперова (Чехия) и Ангелина Журавльова (Русия), които и миналата седмица загубиха във финала на двойки. За Гаврила това бе първа, а за Роска - трета титла на двойки от турнир за жени от календара на Международната федерация по тенис ITF. Призьорките бяха наградени от изпълнителния директор на "FPI Hotels& Resorts" Никола Петков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини