ITF обяви списъка със забранените вещества за 2017 г.



ITF обяви списъка със забранените вещества за 2017 г.
Тагове
10-10-2016 12:44 | Tennis24.bg

Чиновниците и ръководителите в Международната тенис федерация явно са си взели поука от спечеленото от Мария Шарапова обжалване на наказанието й за употреба на допинг. По-рано през октомври арбитражният спортен съд намали наказанието на Маша на 15 месеца и тя ще може да се върне на корта в края на април.

По време на обжалването Шарапова обвини ITF, че не са действали адекватно при информирането на играчите за новостите в списъка със забранени вещества на УАДА. Тя призова казусът с нея да бъде като обеца на ухото на всички властимащи, които задължително да подобрят комуникацията с тенисистите.

В отговор от международната централа вече публикуваха списъка на антидопинговата агенция със забранени вещества за 2017 г.

„Има разлики в списъка със забранени вещества в сравнение с тези от 2016 г. Играчите трябва да поемат отговорността си, за да се запознаят с новостите. Всички трябва да познават правилата“, казват в официално становище от ITF.

Анаболни стероиди, хормони, вещества за растеж, метаболни модулатори, хормони, бета-две-агонисти са забранени по време и извън състезанията. Стимуланти, наркотици, канабисни вещества и глюкокортикоиди са забранени по време на турнири. Същото се отнася и за никотина и кофеина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини