Джокович: Целта ми е да си върна мотивацията



10-10-2016 16:35 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се завръща на корта тази седмица, като ще има нелеката задача да защити титлата от „Мастърс 1000” турнира в Шанхай.

Последните няколко месеца не бяха особено успешни за сърбина. Самият той призна, че след историческия триумф на „Ролан Гарос” е загубил наслада от тениса и е имал нужда от време, за да се „влюби” в играта отново.

„Моят подход в момента е различен”, коментира Джокович на официалната си пресконференция преди турнира в Шанхай. „Последните три месеца бяха изпълнение с моменти на подем и спад, имах колебания, като цяло не намирах един вид удовлетвореност на корта, мотивацията ми беше спаднала. Това е моят приоритет сега – да си върна насладата от играта и наистина да се чувствам щастлив на корта. Всичко останало трябва да отиде на заден план”.

Освен проблеми с мотивацията, Джокович имаше и здравословни неволи. Той отказа участие в Синсинати – единственият „Мастърс 1000” турнир, който никога не е печелил, както и в Пекин миналата седмица, където имаше да защитава титла.

„Всичко е наред сега”, увери Джокович. „Радвам се, че отново съм в Шанхай. През последните няколко седмици тренирах, за да мога отново да се конкурирам с най-добрите. Надявам се да покажа добро ниво тази седмица, следващата седмица”.

Джокович има невероятен рекорд в Китай, където е спечелил 38 от последните си 39 двубоя. Конкретно в Шанхай той има 24 победи и 3 загуби.

„Единственият начин да предскажа бъдещето е да създам бъдеще. Опитвам се да създам бъдеще сега, в настоящето. Не мисля както се е случило преди и какво ще се случи по-късно. Вярвам, в това което се случва сега. Този начин на мислене е най-добрият за мен”, каза още Джокович.

Джокович ще започне защитата на трофея в Шанхай директно от втори кръг, където му предстои двубой срещу Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини