САЩ спечели Хопмън къп, въпреки блестящата Енен08-01-2011 15:43 | Николай Драгиев

САЩ спечели тазгодишното издание на турнира за смесени двойки Хопмън Къп. Янките в състав Джон Иснър и Бетани Матек-Сандс надвиха Жюстин Енен и Рубен Бемелманс (Белгия) с 6:1, 6:3 в решителния двубой на двойки от финала. Това шеста турнирна победа за САЩ в историята.

До този финал двата отбора въобще не трябваше да стигнат в тези състави. Бившата номер 1 Серина Уилямс бе първият избор на САЩ, но нейната контузия даде шанс на екстравагантната Матек-Сандс. Белгия пък не успя да се класира директно, а получи право да оспорва трофея, след като Ана Иванович се контузи и Сърбия нямаше как да участва.

В днешната битка Жюстин Енен даде преднина на отбора си след трудна победа със 7:6, 6:3 на Матек-Сандс. Това бе четвъртата победа на бившата номер 1 в Пърт. Другите й жертви бяха Алисия Молик, Ана Иванович и Сесил Каратанчева.

Белгийката показа великолепна форма и въпреки твърденията й, че не е на 100% след контузията в лакътя, ще бъде сред основните претенденти на Australian Open.

"Психически се бях настроила вече да заминавам за Мелбърн. Физически съм добре, мога да играя. Понякога обаче мисля твърде много за евентуалните проблеми, които могат да възникнат и губя концентрация. Доволна съм от играта си в Пърт," коментира Енен.

След това Джон Иснър победи Рубен Бемелманс с 6:3, 6:4 и всичко предстоеше да се реши в двубоя на двойки. Там американците се наложиха с 6:1, 6:3. "Беше страхотна седмица. Трябва да благодаря на Бетани, която игра с контузия в гърба," коментира Иснър.
Коментари
Други новини