Дел Потро се радва на малките неща в живота



12-10-2016 14:20 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро отпадна на старта на турнира в Шанхай, след като беше спрян от Давид Гофен в три сета, но въпреки това има повод да бъде щастлив. След срещата аржентинецът сподели, за него най-важното нещо е да бъде здрав и да играе тенис.

„Получи се страхотен за мен сезон. Завърнах се след толкова много контузии. Това е само един мач (бел.ред. загубата от Гофен), аз се радвам, че отново мога да участвам по турнири”, коментира Дел Потро, който за последно бе участвал в Шанхай през 2013, когато загуби на финал от Джокович.

Сезонът за аржентинеца обаче все още не е приключил. Той сподели, че планира да участва в още два турнира – в Стокхолм и Базел, които са в следващите две седмици. От януари до момента, Дел Потро се е придвижил с 527 позиции в ранглистата, където в момента е №63.

„Надявам се, че ще се представя по-добре в следващите два турнира. Все още имам възможност да трупам точки и да се изкачвам в ранглистата, за да бъда в по-добра позиция за старта на новия сезон”.

За новия сезон Дел Потро има ясен план – да продължи да се изкачва в ранглистата и да бъде щастлив.

„Не е лесно да пътуваш толкова много и да прекарваш дълги периоди от време далеч от дома, да не можеш да споделяш моменти с приятелите и близките ти. Но аз съм щастлив от начина си на живот. Тенисът ми липсваше много в дните, в които бях контузен. Затова сега се наслаждавам да бъда в Тура и се надявам да остана на корта още много години”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини