Надал ще се лекува в Доха, отлага полета за Мелбърн



08-01-2011 16:55 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал смята да остане още няколко дни в Доха, преди да замине за Мелбърн. Испанецът държи да се възстанови от вируса, който го тормози от една седмица, преди да се отправи на пътуване за Австралия.

"Ще остана тук, тъй като искам да съм здрав, докато пътувам. Понякога в самолет човек може само да се влоши по време на полета. Освен това в Австралия нямам никакви ангажименти точно в момента," сподели Надал.

Надал признава още, че е разбрал че няма да спечели срещу Николай Давиденко още в първия сет на полуфинала. Въпреки това той е решил да не се отказва заради публиката. "Почувствах се наистина зле, но знаете, че не обичам да напускам така мачовете, въпреки че си помислих да спра. Не е добре за публиката, не е добре за турнира и опонента ти," допълва още Матадора.

Давиденко също отчете разликата с миналогодишния им мач. "Тогава той бе в много по-добра физическа форма и играеше по-добре," призна той.

Световният номер 1 призна, че оттук нататък ще се постарае да се подготви максимално за Australian Open. "През цялата седмица имах здравословни проблеми. Все пак бях победен от по-добър от мен състезател. Нищо не мога да кажа за Николай, тъй като той ме надигра. Аз не бях готов да играя на високо ниво," допълни Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини