Шампионът от София детронира Новак Джокович



15-10-2016 13:35 | Станко Димов

Роберто Баутиста Агут е първият финалист на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. Испанецът, 19-и в ранглистата, победи с 6:4, 6:4 шампиона от миналата година и водач в схемата Новак Джокович в двубой, който продължи близо два часа.

Двамата предложиха изключителен тенис, а след последната точка в мача Баутиста Агут регистрира първата си победа над Джокович в шестия мач между тях. Вторият финалист в Шанхай ще бъде определен от двубоя между Анди Мъри и Жил Симон, които играят малко по-късно днес.

Един пробив се оказа решаващ за изхода на първия сет. Осъществи го Баутиста Агут в 10-ия гейм, с което си заслужи и правото да сервира първи във втората част, в която отново той първи направи брейк за 4:2. И тук започна драмата.

След изключително оспорвана игра, Джокович се възползва от третата си точка за пробив в гейм №7 и намали изоставането си – 3:4. Сервирайки за изравняване на резултата сърбинът допусна пак да бъде пробит – 3:5. При този резултат Баутиста Агут сервира за място на финал, пропусна 3 мачбола и позволи на шампиона да остане в играта – 4:5.

Испанецът обаче не се отчая и в ответния гейм стигна до 4-и мачбол, който реализира с минаващ удар от форхенд, записвайки най-голямата победа в кариерата си.

В неделя Баутиста Агут за първи път ще играе на финал на турнир от „Мастърс 1000” сериите. По-рано през сезона той спечели титлите в Окланд и София, а освен това игра финал и в Уинстън-Салем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини