Мъри в битка с Иванишевич и Уилис за $ 250 000



20-10-2016 14:29 | Любомир Тодоров

Двукратният олимпийски шампион Анди Мъри ще участва на турнира Tie Break Tens във Виена в неделя, победителят в който ще получи чек за 250 000 долара.

Състезанието е в две групи, в които се играе всеки срещу всеки в мач, състоящ се само от един тайбрек до 10 точки. Мъри е заедно с шампиона от Уимбълдън през 2001 г. Горан Иванишевич и сензацията от турнира в Лондон тази година Маркъс Уилис, съобщава сайтът tennis-tourtalk.com.

В другата група са Доминик Тийм, Жо-Вилфрид Цонга и бившият №2 Томи Хаас. Първите двама от двете тройки се класират на полуфинал. Победителите играят на финала, а шампионът получава всичко - въпросния четвърт милион долара.

Британецът Уилис, който изигра шест мача, за да влезе в основната схема на Уимбълдън, където предизвика сензация с достигането си до втори кръг, заяви, че е щастлив, че ще срещне идола си от детството Иванишевич и според него най-добрия тенисист в момента Мъри.

"Мога ли да победя Анди в тайбрек до 10? Вероятно да. Това са само 10 точки. Акрингтън Стенли би загубил срещу Манчестър Юнайтед след 90 минути игра. Но в 10-минутен мач, отборът ще има шанс. Това е подходящо за моята игра, това е спринт и публиката трябва също да участва", смята 498-ият в света левичар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини