Лекарят на Рафа разкри какво е състоянието му



23-10-2016 12:01 | Tennis24.bg

Лекарят на Рафаел Надал - д-р Анхел Руис Которо, заяви пред медиите, че бившият №1 в света ще бъде възстановен за началото на следващия сезон.

Както е известно, Рафа за последно игра миналата седмица в Шанхай, където отпадна рано след поражение от Виктор Троицки. Преди няколко дни Надал обяви, че няма да играе повече до края на сезона, за да бъде напълно възстановен за старта на идната кампания.

"Той ще бъде изцяло възстановен за началото на следващия сезон. Вече имаме изготвен план. Първоначалната травма е излекувана, сега просто трябва да се погрижим за възпалението на китката, което все още е факт. Именно това създава неудобство на Рафа", коментира Которо.

Коментар по темата направи и чичото и треньор на Рафа - Тони Надал.

"Възпалението на костта причинява болка на Рафаел. Ускорихме възстановяването му, тъй като искахме да играе на Олимпийските игри. И той се представи добре там. След US Open той трябваше да си почине, но вместо това игра за Купа "Дейвис". Сега приоритетът наистина е да се възстанови. Първо сме в Абу Даби, а след това в Бризбън и Мелбърн".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини