С три победи започнаха националите до 12 г. във Франция



24-10-2016 19:19 | Tennis24.bg

Три победи на сингъл и една загуба записаха националите ни от „А“ отбора по програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на силния турнир до 12 г. в Градинян, Франция. Надпреварата е последна от тазгодишното първо издание на проекта, който включваше 9 състезания за „А“ тима и 6 за „Б“.

За втория кръг в Градинян се класираха и двете ни девойки – Катерина Димитрова (ТК „Локо′98“, Пловдив) и Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София), както и Динко Динев (ТК „Черноморец“) при юношите.

Димитрова даде само 1 гейм на Марго Йеш от Франция, като я победи с 6:1, 6:0. Следващата й съперничка ще е участващата с уайлд кард представителка на домакините Орди Мутама, която почива в първия кръг. Шампионката от „Мастърс“ турнира преди седмица Глушкова пък се справи с Карла Галмиш (Фр) с 6:3, 6:3 и среща във втория кръг Найа Берекоеча (Фр), която също не играе на старта.

При юношите Динко Динев обърна французина Дамиан Фо. След като загуби първия сет с 4:6, талантливият бургазлия взе следващите два с 6:2 и 6:3. Във втория кръг Динко също ще играе с почивал на старта французин – Сеан Куенен.

Там България ще има още един тенисист – Янаки Милев, който участва с покана и ще играе директно във втория кръг. Четвъртият ни представите от „А“ отбора – Драгомир Драганов (ТК „Спорт палас“, Сливен), претърпя загуба от Жо Мисрахи (Фр) с 2:6, 2:6.

Програмата „3Т – Тенис Тийм Талант" на Българската федерация по тенис се осъществява с подкрепата на нейните партньори "БНП Париба"-България, "Адвент груп", Asics и ИК ЗИП.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини