Цибулкова съхрани надежда, Халеп е аут



27-10-2016 13:23 | Станко Димов

Доминика Цибулкова победи с 6:3, 7:6 (5) Симона Халеп в мач от „червената” група на финалите на WTA в Сингапур. И за двете това беше последен двубой от груповата фаза. Поражението за Халеп означава, че тя губи шансове за класиране на полуфинал. Сезонът за румънката официално приключи.

От своя страна Доминика Цибулкова запазва шансове за продължаване напред в турнира. За да се случи това, словачката трябва да получи помощ от Ангелик Кербер. Водачката в световната ранглиста трябва да победи с 2:0 сета Мадисън Кийс в последната среща от „червената” група. Ако американката вземе сет, това ще й гарантира място в следващата фаза.

Цибулкова започна отлично срещата с Халеп и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. До края на сета словачката сервира на изключително ниво и не позволи на румънката дори да стигне до точка за връщане на брейка.

Вторият сет беше коренно различен. Двете си направиха общо 6 пробива и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където Цибулкова запази самообладание и след успех със 7:5 точки се поздрави с победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини