ВИДЕО: Боецът Дел Потро се завърна със сърцата победа



10-01-2011 11:01 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро се нуждаеше от 3 часа и 20 минути, за да победи Фелисиано Лопес в мача между двамата от първия кръг на турнира за мъже Sydney International.

 

Гигантът от Аржентина, който през 2009-та година победи Роджър Федерер на финала на US Open, пречупи Лопес с 6-7 (5), 7-6 (9), 7-6 (3). Както е известно след миналогодишното издание на Australian Open Дел Потро претърпя операция на дясната ръка и бе извън корта 8 месеца.


"Чувствах се добре през целия мач и най-накрая спечелих", зарадва се Дел Потро.


"Подготвих се добре преди Australian Open. Дойдох в Сидни, за да спечеля турнира. Готов съм да се боря до последно. През последните два месеца тренирах здраво в Аржентина.


"Треньорът ми вярва във физическото ми състояние, както и аз си вярвам. Готов съм отново да играя дълги мачове. Не знам как ще се чувствам утре, но тук с мен са всички мои треньори, които ще ме подготвят за следващата среща.


"Знам, че ми предстои още доста работа, за да си върна формата. Днес победих играч от Топ 30 и знам, че ако продължа в същия дух скоро ще мога да се справя и с някой от Топ 10", категоричен е Дел Потро. Негов следващ съперник ще бъде опитният германец Флориан Майер.


Шампионът от миналата година Маркос Багдатис напусна турнира заради контузия. Роденият в Кипър състезател, който миналия сезон победи на финала Ришар Гаске сподели, че състоянието му не е тревожно, но не иска да рискува със здравето си в навечерието на Australian Open.


"Вече 4 дни изпитвам болка, затова не си заслужава рискът да играя мачове. Не искам да влошавам състоянието си, затова ще си взема почивка", каза Багдатис, чието място в основната схема ще бъде заето от "щастливия губещ" Лукаш Кубот (Полша).

Резултати от турнира в Сидни, I кръг:

Флориан Майер (Германия) - Джеймс Уорд (Великобритания) 7-5, 6-0
Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) - Фелисиано Лопес (Испания) 6-7, 7-6, 7-6
Сергий Стаховски - Бенямин Бекер (Германия) 7-6, 7-6
Игор Андреев (Русия) - Жереми Шарди (Франция) 6-2, 6-4
Федерико Жил (Португалия) - Ярко Ниеминен (Финландия) 6-2, Ниеминен се отказва




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини