Миша Зверев: Брат ми ми помогна да се върна в Топ 10030-10-2016 09:14 | Любомир Тодоров

Германецът Миша Зверев разказа как е успял да се върне в елита пред официалния сайт на АТР.

"Щастлив съм, че се върнах в Топ 100 след 5 години неуспехи. Това беше дълъг път от физическа и психологическа гледна точка. Но успях да го направя. Важен фактор за моя успех този сезон е брат ми Саша. Той ма караше да работя над себе си. В последните две години той показа отлични резултати и не исках да изоставам от него", заяви Зверев, който в момента е №72 в световната ранглиста, но от понеделник ще бъде 53-и, благодарение на полуфинала в Базел.

Той призна, че е имало моменти, в които не е искал да тренира или играе тенис, защото заради травмите не е могъл да постигне успехите, които е желал. Но работата с младите му помогнала да разбере колко много му липсва тенисът.

"Сега целта ми е да подобря рекорда си в ранглистата. През 2009-а стигнах до 45-ото място, сега искам да стана минимум №44. Ще бъде трудно, защото равнището на тениса се повишава всяка година. Но много ми се иска и мисля, че ще успея да завърша следващия сезон с най-добрия резултат в моята кариера", заяви 29-годишният левичар.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини