Джокович готов да брани върха



Джокович готов да брани върха
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-10-2016 14:02 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се появи със свеж вид на първата си пресконференция преди началото на турнира в Париж от сериите "Мастърс 1000", който той спечели в последните три години. Сърбинът коментира възможността Анди Мъри да го измести от върха.

"Анди определено заслужава да е на тази позиция и да има шанс да завърши годината като номер едно в света. Дали това обаче ще се случи, не зависи само от него. Зависи и от мен", заяви Ноле на френски.
Ако Мъри спечели турнира в зала "Берси", а Джокович отпадне преди финала, то шотландецът ще оглави за първи път в кариерата си класацията на АТР.

"Чувствам се добре сега. Последните два месеца не бяха лесни за мен, имах контузия в Рио, а и загубих финала на US Open. Трябваше да подредя приоритетите и целите си. Не само на корта, но извън него. Сега всичко е по-ясно и се движа в правилната посока. Концентриран съм върху представянето си в Париж", добави 29-годишният белградчанин.

"Като се сетя какво се случи в Париж при предишната ми поява на "Ролан Гарос", ме залива вълна от невероятни емоции и усещам пеперуди в стомаха си. Надявам се да завърша сезона по начина, по който го правя последните години. Имам чудесна статистика и резултати на турнирите в зала и винаги ми е приятно да играя в Париж. Приближаваме финалната права и съм доволен, че идва моментът да играем на тези турнири и на точно тази настилка", завърши Ноле.

Водачът в схемата в Париж Джокович почива в първия кръг, а във втория очаква победителя от мача между Николас Алмагро (Испания) и Жил Мюлер (Люксембург). В трети кръг е възможен двубой с Григор Димитров. Мъри пък ще срещне спечелилия в срещата между Робин Хаасе (Холандия) и Фернандо Вердаско (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини