България ще е домакин за Купа Дейвис



01-11-2016 17:38 | Tennis24.bg

България ще е домакин на срещите от Група III на зона Европа на Купа "Дейвис" през 2017-а, потвърдиха от Международната тенис федерация (ITF) след подадена по-рано кандидатура от страна на родната федерация. Мачовете ще се проведат в седмицата от 3-и април догодина във ваканционно селище “Санта Марина” в град Созопол.

Форматът е с групова фаза, като победителите от всяка от четирите групи играят един срещу друг, за да определят коя страна ще получи право да е част от Група II на зона Европа/Африка през 2018-а.

"Домакинството на това събитие е признание за БФТ като организатор на подобни престижни световни прояви. Спечелването на домакинството дава изключителна възможност на мъжкия ни национален отбор да играе пред родна публика.“, заяви генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова.

Мачовете ще са на твърди кортове на открито, а страните, които ще се борят за изкачване в по-горна група, са България, Албания, Андора, Армения, Азербайджан, Гърция, Исландия, Ирландия, Косово, Лихтенщайн, Македония, Малта, Молдова, Черна гора и Сан Марино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини